Apariţia Dinţilor la Copii

dintibabeLa cei mai mulţi dintre bebeluşi, primul dinte erupe la şase luni, dar există excepţii când acesta apare la vârsta de 3 luni sau întârzie până la 14 luni.

Situaţiile extreme depind de câţiva factori genetici, în timp ce la bebeluşii născuţi prematur se întâmplă ca apariţia primilor dinţi să aibă loc mai târziu.

Continuarea

4 lucruri pe care nu ai voie să le faci în preajma unui bebeluş

baby_smokingBebeluşii sunt foarte sensibil în primele lor luni de viaţă, astfel încât este nevoie de un plus de responsabilitate şi protecţie atunci când stăm în preajma lor, pentru a nu le pune sănătatea în pericol.

Dacă cineva apropiat sau tu însăţi eşti mămică, probabil ştii că există o serie de lucruri pe care nu le-ai vrea nici în ruptul capului în prejma micuţului tau.

Continuarea

Cum aranjezi camera bebeluşului

camera-bebelusPentru viitorii părinţi aranjarea camerei nou-născutului este una dintre cele mai plăcute şi, deopotrivă, apăsătoare preocupări de dinaintea venirii pe lume a bebeluşului.
În afara procesului de igienizare, este nevoie ca încăparea celui mic să fie decorată într-un anumit mod, dar şi să fie cât mai securizată (bebeluşul trebuie să se afle în deplină siguranţă). Continuarea

Cum îți Ajuți într-un Mod Eficient Copilul să își Facă Temele

homeworkViața de părinte înseamnă pe lângă disciplină, atenție și responasibiliate și un sprijin permanent pentru copilul său. Ca parte a acestui proces vine astfel și ajutorul pe care trebui să îl oferi copilului când își face temele pentru a doua zi la școală.

Dacă este să fim sinceri, temele copilului nu sunt deloc punctul culminant al unei seri petrecute în familie (mai ales după ce ai petrecut 9-10 ore la serviciu), însă cu putin exercițiu poți invăța să transformi totul intr-o experiență pozitivă. Continuarea

Întoarcerea unei proaspete mămici la muncă şi pragul psihologic pe care trebuie să îl depăşească

mamamuncaPentru orice mămică revenirea în câmpul muncii după încheierea concediului de maternitate (în unele cazuri chiar şi mai devreme) se dovedeşte o experienţă compleşitoare şi ameţitoare.

Te gândeşti că ai un copil neajutorat care te aşteaptă 8-9 ore cât stai la birou, colegii vor face tot felul de gafe când te vor întreba despre experienţa maternităţii şi, pe deasupra, trebuie să recuperezi o mare din sarcinile de la serviciu. Uneori, toate aceste lucruri par să te doboare. Continuarea

Ponturi de Top prin care îți Ajuți Copilul să Citească mai Mult

copii_cartiChiar înainte ca puiul tău să meargă la grădiniță sau la școală, ai sarcina să îi dezvolți gustul pentru lectură. Într-o primă fază poți fi tentat să spui că acesta este prea mic ca să înțeleagă, însă specialiștii recomandă ritualul de a citi povești înainte de culcare chiar înainte ca micuțul să vorbească. Continuarea

Cum să îl pregăteşti pe bebeluş pentru apariţia primilor dinţişori

primuldinteApariţia primilor dinţi de lapte este motiv de bucurie pentru orice mamă de sugar, însă momentul când răsar “perluţele” constituie pentru majoritatea bebeluşilor o perioadă agitată.

Deşi primii dinţi de lapte apar între 5 şi 10 luni, aceştia se formează încă din stadiul intrauterin şi cresc constant de la naştere şi până erup. Continuarea

Ghid Alegere Carucior