Ce Trebuie să știi despre Hrănirea Bebelușului cu Biberonul

biberonDeși medicii recomandă alăptarea la sân pentru hrănirea bebelușului, există diverse circumstanțe care împiedică realizarea acestui lucru și este nevoie ca micuțul să primească lapte de la biberon.

Astfel, mamele care nu pot alăpta sau decid să se întoarcă la muncă si să renunțe la alăptare își pot hrăni copilul cu formula specială pentru vârsta lui.
Continuarea

Sfaturi pentru părinţi: Cum să creşti un copil curajos şi încrezător în propriile forţe?

boy-388526_1280Cu toţii ştim că cei mici se tem de Bau-Bau şi de întuneric până la o anumită vârstă, dar, cu timpul ei află că monstrul cel rău există doar în poveşti.
Atunci copiii devin mai curajoşi în faţa acestor forţe imaginare. Şi totuşi, pe măsură ce conştientizează că există în lume „Bine” şi „Rău”, iar părinţii le critică frecvent comportamentul, gesturile sau modul în care se exprimă, copiii în loc de Bau-Bau se tem chiar de cei care le-au dat viaţă. Grija de a nu greşi îi împiedică pe unii dintre copii să se exprime liber, adică să fie curajoşi. Continuarea

Teama de animale la copil

dogbabyUn copil temător, care nu se simte bine în preajma animalelor de companie sau a celor domestice, poate avea probleme mai târziu, iar această frică se poate transforma într-o adevărată fobie.

De aceea, rolul părinţilor este de a lupta cu acest comportament şi de a găsi metodele potrivite de terapie prin care micuţul lor să depăşească problema. Continuarea

Cum să alegi o bonă bună pentru copilul tău?

bonaFiecare părinte vrea ca cel mic să rămână în grija unei persoane responsabile atunci când lipseşte de acasă.
Şi pentru că perioada concediului de maternitate (sau paternitate, după caz) nu poate dura la infinit, părintele responsabil cu îngrjirea copilului trebuie să găsească din timp o bonă, o rudă sau o creşă pentru copil.
Continuarea

Minighid despre Alegerea Trotinetei Potrivite

trotineteÎncepând cu zilele frumoase din luna martie, când natura revine la viaţă şi până toamna târziu, înainte să cadă primii fulgi de nea, copiii de toate vârstele simt nevoia să îşi consume energia şi să zburde cât e ziua de lungă. Pentru a profita de zilele însorite, o plimbare în parc cu trotineta sau cu scuterul este un mijloc plăcut şi sănătos de petrecere a timpului liber pentru copiii dornici să alerge, să se întreacă cu amicii de la locul de joacă şi sa isi testeze abilitatea de manevrare a un vehicul de exterior pe două sau trei roţi. Continuarea

Cât de “scump” este un bebeluş sau ce cheltuieli sumplimentare implică creşterea unui copil

bebeshopÎn ultimii ani, tot mai multe cupluri îşi justifică alegerea de a nu face un copil sau de a amâna decizia aducerii pe lume a unui nou mebru în familie prin aceea că nu pot face faţă cheltuielilor suplimentare.

Ei bine, dacă vă gândiţi să deveniţi părinţi, ţineţi cont de faptul că nu aceste cheltuieli trebuie să va preocupe într-atât de mult, deoarece cu puţină organizare în cheltuirea banilor veţi putea face faţă provocărilor. Continuarea

Sfaturi de Bază pentru Igiena Zilnică a Copiilor

igienacopiiIgiena copiilor începe de la cele mai fragede vârste şi devine un ritual în familiile care ştiu să păstreze curăţenia.
Cei mici trebuie să înveţe că un stil de viaţă sănătos îi fereşte de boli, iar igiena corectă este vitală atât în locuinţa proprie, cât şi în spaţiile publice, unde microbii se răspândesc cu viteza luminii.

Continuarea

Ghid Alegere Carucior