Jucării şi Jocuri de Ziua Internaţională a Copilului

baby1iunie1 iunie se apropie cu paşi repezi, iar băieţii şi fetele aşteaptă de la mic la mare să primească jucării şi jocuri de Ziua Internaţională a copilului.
Şi după această dată specială pentru toţi copiii lumii, un picnic pe timp de vară sau o petrecere aniversară sunt alte momente festive în care cei mici pot fi implicaţi prin intermediul jocului într-o serie de activităţi specifice vârstei lor. Continuarea

Sfaturi de Bază pentru Igiena Zilnică a Copiilor

igienacopiiIgiena copiilor începe de la cele mai fragede vârste şi devine un ritual în familiile care ştiu să păstreze curăţenia.
Cei mici trebuie să înveţe că un stil de viaţă sănătos îi fereşte de boli, iar igiena corectă este vitală atât în locuinţa proprie, cât şi în spaţiile publice, unde microbii se răspândesc cu viteza luminii.

Continuarea

Fascinaţia jocului la vârsta preşcolară

jucariiprescolariUna dintre cele mai plăcute activităţi din perioada copilăriei este fără îndoială jocul.

Prin intermediul jocurilor individuale sau de grup, copiii îşi lasă imaginaţia să zboare pentru ca la un moment dat să amestece realul cu fantasticul.

Bucuria jocului la copiii mici este fără margini şi reprezintă cel mai plăcut mod de a explora lumea, indiferent de preţul jucăriilor.
Continuarea

Biberonul, unul dintre cele mai importante accesorii in viaţa unui nou-născut

biberonDeşi bebeluşul are nevoie să fie alăptat natural cât mai mult timp, ritmul alert al vieţii, sarcinile sociale şi reîntoarcerea la job le obligă pe mămici să renuţe la hrănirea de acest tip şi să folosească biberonul.

Mai mult decât atât, acest accesoriu a fost gândit pentru a rezolva problema hrănirii micuţului şi de către tată, astfel încât să se creeze o frumoasă legătura între el şi copil. Continuarea

Cum să te Pregăteşti de Venirea pe Lume a Bebeluşului?

pregatire_nastereDacă în scurt timp urmează să îl ţii în braţe pe cel mai nou membru al familiei, înainte să ajungi la maternitate, este firesc să te ocupi de câteva lucruri, necesare atât pentru bebeluş, cât şi pentru mamă.

Chiar dacă momentul naşterii înseamnă emoţii puternice şi teama de neprevăzut, naşterea unui copil trebuie să reprezinte un moment de bucurie în familie. Ca să nu te prindă pe neaşteptate venirea pe lume a celui mic, încearcă să achiziţionezi din timp tot ce este necesar pentru perioada post-natală.

Continuarea

Ce nu ştiai despre Creşterea Gemenilor, dar vei ştii de acum înainte

gemeniÎn ultimul deceniu, perechile de gemeni s-au înmulţit în Europa cu aproape 30%, iar în Statele Unite aproximativ 3 din 100 de femei gravide nasc gemeni sau tripleţi. Şi conform statisticilor, sarcinile cu gemeni sunt în creştere, datorită tratamentelor de fertilizare şi a vârstei înaintate la care tot mai multe femei aleg să îşi întemeieze o familie. Continuarea

Sfaturi utile pe care ar trebui să le ştie orice mama vitregă

mamavitregaOricât de mult ai iubi copiii, în momentul în care viaţa te aduce în postura de a construi o relaţie cu copiii soţului tau, lucrurile se complică destul de mult.

Chiar dacă nu va fi totul roz din prima clipă, nu trebuie să te dezarmezi şi să renunţi la luptă, ci trebuie să înţelegi şi să aplici câteva sfaturi care au funcţionat de minune pentu o serie de alte femei care au ajuns să ia locul mamei naturale în viaţa unui copil.

Continuarea

Ghid Alegere Carucior