Cu Bebeluşul la Plimbare pe Timp de Vară

baby_sunDacă ai devenit mamă de curând, iar temperaturile ridicate din timpul verii te îngrijorează, trebuie să ştii că plimbările zilnice ale bebeluşului sunt necesare, cu condiţia să respecţi câteva reguli şi măsuri de protecţie esenţiale pentru îngrijirea celui mic.

În primul rând ţine cont că pielea bebeluşilor este mult mai sensibilă comparativ cu cea a oamenilor mari, astfel că sugarii se ard mai repede o dată expuşi la soare şi chiar dacă nu transpiră, există pericolul să facă insolaţie şi să se deshidrateze.

Deoarece bebeluşii percep căldura altfel decât adulţii, ei au nevoie de îmbrăcăminte lejeră din bumbac ca să nu se supraîncălzească. Ca şi adult, este posibil ca temperatura de afară să fie suportabilă pentru tine, însă aceleaşi condiţii atmosferice pot crea disconfort bebeluşului, lucru care îl agită o dată scos la plimbare. Continuarea

Deprinderea bunelor maniere la copiii mici

bune_maniereNu este niciodată prea devreme pentru a preda celor mici bunele maniere.

Chiar şi copiii care nu pot vorbi pot învăţa să comunice cu ceilalţi prin semne şi mimică.

Dacă salutul este prima lecţie deprinsă de cei mici, împreună cu „iartă-mă”, „poftim” şi „mulţumesc”, la fel de important pentru copii este să înveţe cum să dăruiască şi să facă schimb de jucării.

Ca orice învăţătură, deprinderea bunelor maniere la copiii mici nu este uşor de gestionat, însă, cu răbdare şi încurajări repetate, chiar şi copiii aflaţi la vârste fragede pot învăţa primele reguli sociale. Continuarea

Jucării şi Jocuri de Ziua Internaţională a Copilului

baby1iunie1 iunie se apropie cu paşi repezi, iar băieţii şi fetele aşteaptă de la mic la mare să primească jucării şi jocuri de Ziua Internaţională a copilului.
Şi după această dată specială pentru toţi copiii lumii, un picnic pe timp de vară sau o petrecere aniversară sunt alte momente festive în care cei mici pot fi implicaţi prin intermediul jocului într-o serie de activităţi specifice vârstei lor. Continuarea

Viitoarea mămică trebuie să ştie – 7 analize necesare înainte de sarcină

inainte_sarcinaOdată cu decizia de a deveni mămică vei fi nevoită să treci mai des pragul cabinetului medical, întrucât eşti direct responsabilă de starea sănătăţii tale, dar şi de cea a bebeluşului.

Medicii specialişti atrag, de alfel, atenţia că pregătirea corpului pentru sarcină este un pas extrem de important şi totul trebuie tratat cu maximă seriozitate.
Continuarea

Cum îți Ajuți într-un Mod Eficient Copilul să își Facă Temele

homeworkViața de părinte înseamnă pe lângă disciplină, atenție și responasibiliate și un sprijin permanent pentru copilul său. Ca parte a acestui proces vine astfel și ajutorul pe care trebui să îl oferi copilului când își face temele pentru a doua zi la școală.

Dacă este să fim sinceri, temele copilului nu sunt deloc punctul culminant al unei seri petrecute în familie (mai ales după ce ai petrecut 9-10 ore la serviciu), însă cu putin exercițiu poți invăța să transformi totul intr-o experiență pozitivă. Continuarea

Accesorii utile pentru Pătuţul Bebeluşului

patPătuţul este printre primele achiziţii la care orice părinte se gândeşte încă dinainte de naşterea bebeluşului.

Unii părinţi cumpără un pătuţ imediat ce amenjează camera bebeluşului, pe când alţii, mai superstiţioşi din fire, lasă această achiziţie după naşterea copilului.
Continuarea

Ghid Alegere Carucior