6 reguli de bună purtare de care copiii uită adesea

copilpoliticosBunele maniere sunt printre primele lecţii de comportament pe care părinţii trebuie sa le “predea” propriului copil.

Fie că un copil merge la şcoală sau în vizită la nişte cunoştinţe, fără să cunoască principalele reguli de bună purtare, ceilalţi consideră că nu are cei şapte ani de acasă.

Iată 6 reguli de bună purtare de care copiii uită adesea, dar tu, în calitate de părinte şi formator trebuie să i le reaminteşti:
Continuarea

5 motive Pro pentru a Cumpăra o Pernă Specială de Alăptat

perna_alaptatSă devii mămică te costă – și asta vorbind la modul propriu. Cheltuielile încep chiar din momentul în care îți dai seama că ești însarcinată și continuă mult timp și după venirea pe lume a celui mic.

În aceste condiții, marcate și de efectele crizei financiare, multe mămici se întreabă dacă este absolut nevoie să iși cumpere o pernă specială de alăptat sau aceasta poate fi considerată un simplu moft. Continuarea

Alegerea unui pat nou pentru cel mic

patuturiLa majoritatea patuturilor destinate bebelusilor scrie in manualul de utilizare ca acestea pot fi folosite incepand cu prima zi de viata si pana la varsta de 5 ani, si totusi, unii parinti se grabesc sa cumpere un pat nou de copii pentru primul nascut, atunci cand se pregatesc de venirea pe lume a unui bebelus pentru a ceda patutul celui mai tanar membru al familiei.
Continuarea

Reguli de circulaţie pentru copii

ciruclatiecopiiÎn zilele noastre, accidentele rutiere se ţin lanţ şi pentru că unii şoferi nu micşorează viteza în trafic nici măcar în preajma unei şcoli, cei mici sunt expuşi unui pericol real.

Din acest motiv, copiii trebuie să conştientizeze la ce pericole se expun în trafic dacă nu cunosc regulile de circulaţie. Continuarea

Ce Trebuie să știi despre Hrănirea Bebelușului cu Biberonul

biberonDeși medicii recomandă alăptarea la sân pentru hrănirea bebelușului, există diverse circumstanțe care împiedică realizarea acestui lucru și este nevoie ca micuțul să primească lapte de la biberon.

Astfel, mamele care nu pot alăpta sau decid să se întoarcă la muncă si să renunțe la alăptare își pot hrăni copilul cu formula specială pentru vârsta lui.
Continuarea

Sfaturi pentru Băiţa Ideală

baby-in-bathtubAlături de îngrijirea pielii şi schimbarea scutecelor, un alt element esenţial pentru igiena bebeluşului este baia.
Începând cu primele săptămâni de viaţă, adică după ce a căzut bontul ombilical, baia copilului mic va fi efectuată zilnic.
Pentru ca această activitate să fie plăcută pentru sugar, trebuie să ai în vedere că există copii mici care se tem de îmbăiere. Încearcă să descifrezi mesajul transmis de puiul tău, depistând eventualele cauze care ar putea provoca teama copilului. Continuarea

Ghid Alegere Carucior