Viata sexuala dupa nastere? Cum sa reaprinzi scanteia in cuplu in 4 pasi simpli

cupluFemeile care au trecut deja prin experienta maternitatii au testat, mai mult ca sigur, starea de nesiguranta si tulburarile emotionale legate de momentul intimitatii. Chiar daca organismul isi revine destul de rapid dupa o nastere, maternitatea isi lasa amprentele asupra vietii de cuplu.

Oboseala, disconfortul fizic sau grijile si responsabilitatile legate de cresterea celui mic sunt doar cativa factori pe care mamicile ii invoca atunci cand partenerul isi doreste o revenire la “normalitate” in viata de cuplu. Ce e de facut intr-o astfel de situatie? Continuarea

Cu Bebeluşul la Plimbare pe Timp de Vară

baby_sunDacă ai devenit mamă de curând, iar temperaturile ridicate din timpul verii te îngrijorează, trebuie să ştii că plimbările zilnice ale bebeluşului sunt necesare, cu condiţia să respecţi câteva reguli şi măsuri de protecţie esenţiale pentru îngrijirea celui mic.

În primul rând ţine cont că pielea bebeluşilor este mult mai sensibilă comparativ cu cea a oamenilor mari, astfel că sugarii se ard mai repede o dată expuşi la soare şi chiar dacă nu transpiră, există pericolul să facă insolaţie şi să se deshidrateze.

Deoarece bebeluşii percep căldura altfel decât adulţii, ei au nevoie de îmbrăcăminte lejeră din bumbac ca să nu se supraîncălzească. Ca şi adult, este posibil ca temperatura de afară să fie suportabilă pentru tine, însă aceleaşi condiţii atmosferice pot crea disconfort bebeluşului, lucru care îl agită o dată scos la plimbare. Continuarea

Dezvoltatea limbajului la copilul de 2-3 ani

bebe_limbajDezvoltarea limbajului la copii cunoaşte un progres rapid între 2 şi 3 ani.
În acest timp copiii îşi îmbogăţesc vocabularul cu o mulţime de cuvinte noi, ei formează propoziţii simple şi complexe şi încep să înţeleagă sensul diferitelor expresii, chiar dacă nu pot verbaliza toate noţiunile însuşite. Continuarea

Întoarcerea unei proaspete mămici la muncă şi pragul psihologic pe care trebuie să îl depăşească

mamamuncaPentru orice mămică revenirea în câmpul muncii după încheierea concediului de maternitate (în unele cazuri chiar şi mai devreme) se dovedeşte o experienţă compleşitoare şi ameţitoare.

Te gândeşti că ai un copil neajutorat care te aşteaptă 8-9 ore cât stai la birou, colegii vor face tot felul de gafe când te vor întreba despre experienţa maternităţii şi, pe deasupra, trebuie să recuperezi o mare din sarcinile de la serviciu. Uneori, toate aceste lucruri par să te doboare. Continuarea

Idei Pro sau Contra Premergătoarelor

baby-walkerÎn rândul părinţilor de bebeluşi auzim constant idei pro sau contra premergătoarelor. Ei îşi doresc ca cei mici să exerseze mersul de la o vârstă timpurie, de aceea au tendinţa să îşi facă griji legate de cea mai bună metodă folosită pentru exersarea primilor paşi.

În timp ce unii adulţi consideră că premergătoarele întârzie mersul, deformează coloana şi nu prezintă siguranţă, părinţii care au testat deja metoda premergătorului nu au prejudecăţi şi sunt mulţumiţi de alegerea făcută.
Continuarea

Cum îţi înveţi Copilul să se Spele pe Dinţi

baby-toothbrushChiar dacă până la vârstă de 6-7 anişori copilul are o dentiţie temporară, spălatul pe dinţi de la o vârstă fragedă este o necesitate.

Până la sfârşitul perioadei preşcolare copilul nu este capabil să se spele singur şi corect, dar asta nu înseamnă că trebuie să aştepţi atât de mult timp pentru a-l familiariza cu periuţa de dinţi.

Până să începi procesul de instruire, este important că tu să îi cureţi dantura zilnic şi să îi explici care sunt efectele acestei acţiuni.

Continuarea

Ghid Alegere Carucior