Cele mai Cunoscute Superstiții Legate de Naștere

superstitii_sarcinaDeși majoritatea tradițiilor populare și-au pierdut semnificația în timp, foarte multe familii aleg să respecte anumite ritualuri înainte de cel mai important moment al vieții lor (venirea pe lume a unui copil), pentru ca așa au auzit sau pentru că “așa se face”.

Iată o scurtă lista cu superstițiile despre naștere

Continuarea

Cum să creşti un copil inteligent

baby_inteligentaDezvoltarea creierului unui copil este strâns legată de experienţa sa de viaţă şi de felul în care îi sunt stimulate cele cinci simţuri.

Cu cât copilul ia mai devreme contact cu o serie de sunete, de gusturi sau de mirosuri, cu atât în creierul său se formează mai multe interconexiuni sau sinapse care îi accelerează dezvoltarea intelectuală. Continuarea

Jucării şi Jocuri de Ziua Internaţională a Copilului

baby1iunie1 iunie se apropie cu paşi repezi, iar băieţii şi fetele aşteaptă de la mic la mare să primească jucării şi jocuri de Ziua Internaţională a copilului.
Şi după această dată specială pentru toţi copiii lumii, un picnic pe timp de vară sau o petrecere aniversară sunt alte momente festive în care cei mici pot fi implicaţi prin intermediul jocului într-o serie de activităţi specifice vârstei lor. Continuarea

Idei Pro sau Contra Premergătoarelor

baby-walkerÎn rândul părinţilor de bebeluşi auzim constant idei pro sau contra premergătoarelor. Ei îşi doresc ca cei mici să exerseze mersul de la o vârstă timpurie, de aceea au tendinţa să îşi facă griji legate de cea mai bună metodă folosită pentru exersarea primilor paşi.

În timp ce unii adulţi consideră că premergătoarele întârzie mersul, deformează coloana şi nu prezintă siguranţă, părinţii care au testat deja metoda premergătorului nu au prejudecăţi şi sunt mulţumiţi de alegerea făcută.
Continuarea

Învaţă-ţi Micuţul să Folosească Oliţa în Doar o Săptămână!

baby_politaPentru multe dintre mămici sarcina de a-şi învăţa copilul să facă la oliţă pare să le aducă o mulţime de bătăi de cap.

Nu ai nevoie însă de vreun training special sau ore de studiat cărţi de specialitate, ci este suficientă toată răbdarea şi perseverenţă de care dai dovadă pentru ca micuţul tău să înveţe să folosească oliţa în doar câteva zile. Continuarea

Ghid Alegere Carucior