4 lucruri pe care nu ai voie să le faci în preajma unui bebeluş

baby_smokingBebeluşii sunt foarte sensibil în primele lor luni de viaţă, astfel încât este nevoie de un plus de responsabilitate şi protecţie atunci când stăm în preajma lor, pentru a nu le pune sănătatea în pericol.

Dacă cineva apropiat sau tu însăţi eşti mămică, probabil ştii că există o serie de lucruri pe care nu le-ai vrea nici în ruptul capului în prejma micuţului tau.

Continuarea

Cum aranjezi camera bebeluşului

camera-bebelusPentru viitorii părinţi aranjarea camerei nou-născutului este una dintre cele mai plăcute şi, deopotrivă, apăsătoare preocupări de dinaintea venirii pe lume a bebeluşului.
În afara procesului de igienizare, este nevoie ca încăparea celui mic să fie decorată într-un anumit mod, dar şi să fie cât mai securizată (bebeluşul trebuie să se afle în deplină siguranţă). Continuarea

Dezvoltatea limbajului la copilul de 2-3 ani

bebe_limbajDezvoltarea limbajului la copii cunoaşte un progres rapid între 2 şi 3 ani.
În acest timp copiii îşi îmbogăţesc vocabularul cu o mulţime de cuvinte noi, ei formează propoziţii simple şi complexe şi încep să înţeleagă sensul diferitelor expresii, chiar dacă nu pot verbaliza toate noţiunile însuşite. Continuarea

Sfaturi pentru Băiţa Ideală

baby-in-bathtubAlături de îngrijirea pielii şi schimbarea scutecelor, un alt element esenţial pentru igiena bebeluşului este baia.
Începând cu primele săptămâni de viaţă, adică după ce a căzut bontul ombilical, baia copilului mic va fi efectuată zilnic.
Pentru ca această activitate să fie plăcută pentru sugar, trebuie să ai în vedere că există copii mici care se tem de îmbăiere. Încearcă să descifrezi mesajul transmis de puiul tău, depistând eventualele cauze care ar putea provoca teama copilului. Continuarea

Beneficiile Puzzle-urilor din Lemn

puzzle_copiiRezolvarea de puzzle-uri este o parte importantă din dezvoltarea intelectuală a unui copil, deşi avantajele jocului de puzzle sunt adesea ignorate.
Din acest motiv ne propunem să prezentăm beneficiile puzzle-urilor din lemn şi criteriile după care trebuie să vă ghidaţi în alegerea cadoului potrivit. Continuarea

Amenajarea Camerei pentru Copii

5663780_origAmenajarea camerei destinată copiilor este o sarcină dificilă, în special datorită ofertelor atractive prezente la ora actuală pe piaţă.

În concepţia multor părinţi, camera copilului mic tebuie să fie una veselă, plină de jucării şi culori.

În realitate, profesioniştii specializaţi în amenajări interioare mizează pe câteva criterii, demne de luat în seamă de orice părinte.
Continuarea

Cele mai Bune Sfaturi pentru Somnul Bebelușului Tău

importance-of-sleep-3Cele mai multe mămici se plâng de lipsa odihnei pe perioada nopții, din cauză că micuții lor au un somn agitat, se trezesc foarte des și sunt agitați.

Deși ai fi tentată să crezi că cele opt ore de somn pe noapte reprezintă doar o amintire, există câteva trucuri care te pot ajuta să îi oferi un somn linistit celui mic și, în același timp, să ai parte și tu de odihnă. Continuarea

Ghid Alegere Carucior