5 lucruri esenţiale pe care le putem învăţa de la un copil

0 Flares 0 Flares ×

copilinvataÎţi aminteşti de inocența copilăriei? Atunci când eram mici nu ne făceam griji pentru bani, locuri de muncă, datorii sau economie. Pentru că atunci când eşti copil nu ai şefi furioşi sau proiecte urgente.

În schimb , un copil are multă energie, o inimă curată și o minte deschisă spre visare.

Din păcate, pe măsură ce creştem, ne pierdem inocenţa şi naivitatea copilăriei.

Zâmbetul acela sincer şi larg se transformă adesea în grimasă, iar lucrurile care odinioară ne fascinau se pierd în negura vremii.

Ca să îţi reaminteşti însă ce înseamnă copilăria şi să retrăieşti acele clipe încearcă să îţi petreci mai mult timp alături de copilul tău.

El îţi va aminti toate lucrurile minunate pe care le-ai uitat despre copilărie. Deși incoruptibilitatea perfectă a unui copil nu poate fi reînviată pe deplin în noi , adulţii, au multe de învățat de la acești omuleţi în creştere.

Dacă şi tu vrei să aflii ce anume ai pierdut o dată cu copilăria, îţi voi aminti 5 lucruri esenţiale pe care le poţi învăţa acum, o dată cu copilul tău:

Râzi mai mult
Învaţă să te relaxezi şi să te bucuri de lucrurile mărunte asemeni copilului tău.

La un copil râsul este un mod de viaţă: el chicoteşte atunci când aude o glumă amuzantă, strigă de bucurie dacă înţelege regulile unui joc nou sau dacă îşi învinge adversarul în timpul unui joc de societate.

De asemenea copilul ştie să zâmbească dacă î-ai pregătit mâncarea favorită sau dacă merge la plimbare cu bicicleta. Tu ştii să te bucuri de viaţă la fel ca el?

Iubeşte necondiţionat
O lecţie de viaţă importantă pe care orice părinte o poate învăţa de la copilul său este iubirea sinceră.

Fie că mergeţi împreună la un film sau împărţiţi o pungă de popocorn, profită de fiecare moment petrecut împreună şi nu ezita să îţi îmbrăţişezi puiul de om sau să îi spui „Te iubesc”.

Asumă-ţi mai multe riscuri
Când suntem prea tineri pentru a cunoaște consecințele, nu înțelegem că asumarea unui risc poate fi uneori periculoasă.

Dar când eşti prea prudent şi nu testezi de dragul copilului tău mersul pe bicicletă cu mâinile desprinse de pe ghidon preţ de câteva clipe sau nu vrei să patinezi împreună cu cel mic în mall ca să rămâi în picioare, teama sau jena de oameni este una nefirească.

Dacă nu îţi asumi nici un risc, în viaţă nu poţi câştiga, de aceea uneori este bine să faci un lucru nebunesc sau să ai curajul să spui unui prieten ceea ce gândeşti, cu riscul de a-l supăra.

Caută răspunsuri permanent
Când vine vorba despre copii, ei vor să ştie cât mai multe lucruri despre mediul înconjurător, iar uneori, pentru a trage de timp înainte de a merge la culcare, ei continuă interogatoriul.

Dacă ai un copil mic, sigur ai observat că şi el este curios să afle de ce trebuie să folosească periuţa de dinţi zilnic şi de ce este bine să mănânce fructe şi legume.

Chiar dacă uneori cei mici devin agasanţi cu întrebările lor, de cele mai multe ori, ei sunt preocupaţi în mod real de lumea din jurul lor. Tu eşti curios/să din fire?

forgiveÎnvaţă să ierţi
Un alt lucru important pe care un adult îl poate învăţa de la copii este iertarea.

Chiar dacă cel mic se bosumflă dacă vrea o îngheţată pe care nu o primeşte din anumite motive (este frig afară, răceşte), el va uita în câteva clipe de ce s-a supărat pentru că are inimă curată.

Tu poţi să ierţi la fel de repede fără să porţi pică celui care te-a supărat?

Cu siguranţă de la un copil mai poţi învăţa şi alte lucruri importante. Tu ce altceva ai mai învăţat de la piciul tău şi vrei să le transmiţi celorlalţi părinţi?

Reclama

2 păreri la “5 lucruri esenţiale pe care le putem învăţa de la un copil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>