Învaţă-ţi Micuţul să Folosească Oliţa în Doar o Săptămână!

0 Flares 0 Flares ×

baby_politaPentru multe dintre mămici sarcina de a-şi învăţa copilul să facă la oliţă pare să le aducă o mulţime de bătăi de cap.

Nu ai nevoie însă de vreun training special sau ore de studiat cărţi de specialitate, ci este suficientă toată răbdarea şi perseverenţă de care dai dovadă pentru ca micuţul tău să înveţe să folosească oliţa în doar câteva zile.
 
 
Cum procedezi?

Mergi pe ideea organizării unor sesiuni speciale de învăţare
Ce înseamnă practic să organizezi sesiunile de învăţare? Trebuie să îţi instruieşti copilul constant – câteva ore dimineaţă şi câteva ore seara – ca să stea pe oliţă. Adică, la fiecare 15-20 de minute îl aşezi pe oliţă, după care la final de sesiune îi pui din nou scutecul şi îl laşi să îşi continue ziua în mod obişnuit. După primele două zile este recomandat să nu mai faci pauze deloc pe parcursul zilei, ci să îl aşezi pe cel mic la oliţă la fiecare jumătate de oră.

În cazul în care plecaţi cu maşina, asigură-te că ai în portbagaj o oliţă de rezervă, ca să nu întrerupi cumva practica sesiunilor de învăţare.

Scoate-i scutecul şi lasă-l dezbrăcat prin casă
Lasă-ţi copilul fără scutecul de protecţie şi îmbracă-l doar cu un tricou. Dacă nu poartă scutec, micuţul va fi nevoit să te atenţioneze că are nevoie la baie. Dacă se întâmpla acest lucru, îţi va fi destul de uşor să îl faci să se aşeze pe oliţă.

Nu uita să îl lauzi ori de câte ori foloseşte oliţa
Dacă micuţul tău a folosit oliţa, ai grijă să sărbătoreşti şi să îţi manfeşti entuziasmul.
Poţi totodată să îl lăuzi în faţa tatălui, a bunicilor sau mătuşilor, ca să pară că fapta lui este una extrem de importantă.

O idee foarte bună este să îi oferi şi o recompensă după acest moment
(de exemplu, o jucărie nouă, o carte de colorat, un desert).

Oliţe care recompensează cu sunete şi melodii găseşti aici şi aici.

Oferă-i exemplul propriu
Explică-i micuţului tău că folosirea oliţei/toaletei este treabă de oameni mari şi lasă-l să exploreze noul obiect şi să se acomodeze cu poziţia respectivă.
Mergeţi împreună la baie, asează-te pe toaletă şi spune-i celui mic să se aşeze la rândul sau pe oliţă. Ştii doar că în primii ani copiii au un comportament imitativ!

Nu îi mai da să bea lichide înainte de culcare
Încearcă ca, cu cel puţin o oră înainte de culcare, să îi dai ultima masă micuţului tău, limitandu-i în acelaşi timp şi consumul de lichide.
Scade astfel riscul ca acesta să îşi facă nevoile în timpul somnului, în pampers, obisnuindu-se să se trezească uscat şi curat.

Tu cum îl înveţi pe cel mic?

Reclama

4 păreri la “Învaţă-ţi Micuţul să Folosească Oliţa în Doar o Săptămână!

  1. Baiatul meu a refuzat olita si capacele speciale pentru WC. A fost nevoie sa ramanem cateva zile singuri acasa pt ca sa nu mai aiba cui cere ajutorul atunci cand il indemnam sa mearga la toaleta, iar el nu vroia. Pana la urma a folosit direct toaleta adultilor la 3 ani.
    Putina fermitate nu strica niciodata.

  2. Destul de des, trecerea de la cârpe la olitã este o piatrã de încercare pentru mama nerãbdãtoare sã scape de schimbatul scutecelor ca pe bandã rulantã. Cu cât mai devreme, cu atât mai usor

  3. Am citit articolele din blog si am gasit informatii foarte utile. Produsele de pe acest site sunt de calitate si la un pret farte bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>