Paşii pe care Trebuie să îi Urmezi pentru a avea Parte de o Sarcină Sănătoasă

1 Flares 1 Flares ×

pregnancyÎmpreună cu partenerul tău de viaţă ai luat decizia de a deveni părinţi? Felicitări! Dacă ţi-ai pregătit psihicul pentru acest pas important, tot ce îţi rămâne este să te preocupi de sănătatea organismului tău, acordând o importanţă sporită dietei, dar şi orelor de somn sau sportului.

Iată care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a avea parte de o sarcină fără probleme.

1. Programează-ţi o vizită la ginecolog
Ai nevoie de o vizită la ginecolog chiar înainte de a rămâne însărcinată, pentru că acesta este singurul în măsură să depisteze anumite probleme medicale pe care, probabil, nu le cunoşti. Specialistul stabileşte un anumit set de investigaţii medicale, care vizează bolile cu transmitere sexuală, hemoleucogramă ,rubeoala, rujeolă, virusul citomegalic, testul Babeş-Papanicolau etc.

2. Adopta un stil de viaţă cât mai sănătos
Este recomandarea pe care o fac toţi medicii. Renunţă la tutun, cafea, droguri, alcool sau băuturi carbogazoase şi îngrijeşte-te cât mai mult de sănătatea generală o organismului tău.

3. Depistează perioada fertilă
Pentru a deveni mămică este nevoie să ai o viaţă sexuală activă şi regulată; recomandarea este să insişti mai mult în timpul ovulatiei, dar şi înainte şi după această cu cel puţin 5 zile.
Dacă nu ai o menstruaţie regulată şi nu poţi depista perioada ovulaţiei, cumpără-ţi un test de ovulaţie, care îţi va indica data în care poţi rămâne însărcinată.

4. Încearcă să fii cât mai relaxată
Evita situaţiile tensionate şi lasă stresul deoparte, întrucât acest factor cauzează incapacitatea cuplurilor de a concepe un bebeluş. Recomandarea este să asculţi muzică relaxantă şi să te înconjori de persoane dragi, care îţi oferă o stare de bine.

5. Nu uita de mişcare
Ai nevoie de un program regulat de exerciţii fizice. Ulterior, pe parcursul sarcinii îţi vei mulţumi că ai ştiut cum să ai grijă de corpul tău. Trebuie să îţi menţii o greutate normală, potrivită pentru înălţimea şi vârstă ta.

6. Ai grijă ce medicamente cumperi
Renunţă să te tratezi după ureche şi să cumperi medicamente fără prescripţie medicală. Este posibil ca unele dintre acestea să îţi slăbească sistemul imunitar sau chiar să perturbe fertilitatea.

7. Hidratează-te corect
Nu uita de cei 2 litri de apă pe zi, astfel încât să îi permiţi limfei să cureţe organismul de toxine.

Reclama

3 păreri la “Paşii pe care Trebuie să îi Urmezi pentru a avea Parte de o Sarcină Sănătoasă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>