Primul birou sau măsuţă de scris pentru copiii preşcolari

0 Flares 0 Flares ×

sf2035Biroul sau măsuţa de scris este locul unde copiii preşcolari desenează, colorează, pictează sau învaţă primele cifre şi litere.Tot la măsuţa de lucru cei mici rezolvă puzzleu-uri şi confecţionează din hârtie diverse figurine interesante folosind tehnica origami.

Pentru ca preşcolarii să lucreze cu spor, copiii au nevoie de un birou adecvat vârstei şi înălţimii lor, în aşa fel încât micii învăţăcei să aibă o poziţie corectă la masa de scris, dar şi loc suficient ca să îşi desfăşoare activităţile intelectuale.

Iată câteva sfaturi pentru părinţii aflaţi în căutarea primului birou sau a primei măsuţe de scris potrivite pentru un preşcolar:

– Ghidaţi-vă în alegerea primului birou după înălţime.

În calitate de părinţi, atunci când cumpăraţi primul birou pentru cel mic, faceţi în aşa fel încât să ţineţi cont ca produsul ales să asigure copilului poziţia corectă la birou în funcţie de statura sa.

– Cumpăraţi un birou ajustabil pe înălţime.

Masa de scris si scaunul de birou trebuie sa asigure copilului confortul necesar pentru a-si păstra spatele drept, dar si pentru a se putea concentra mai bine la temele si sarcinile de lucru pe care le are de indeplinit.

De preferat este să alegeţi un birou reglabil pe înălţime la pachet cu un scaun având aceleaşi proprietăţi. Astfel, veţi fi siguri că cel mic va avea o postură corectă la masa de scris, indiferent că se joacă sau îşi face temele pentru şcoală sau grădiniţă.

Dacă scaunul şi măsuţa sunt ajustabile, nu va fi nevoie să le schimbaţi pe măsură ce copilul creşte în înălţime, biroul fiind folosit timp de mai mulţi ani.

– Cumpăraţi un birou al cărui scaun îi permite copilului să atingă cu tălpile podeaua sau suportul ataşat la masa de lucru.

Dacă cel mic nu ajunge cu picioarele la podea, înseamnă că scaunul este prea înalt şi trebuie reglat pe înălţime. La fel de important este ca unghiul format din flexarea genunchilor să fie de 90 de grade atunci când copilul stă la birou. Această poziţie asigură preşcolarului confortul necesar la masă.

– Fixaţi înălţimea blatului de masă la o distanţă de 20,5 cm faţă de şezutul scaunului, astfel încât scaunul, împreună cu biroul să asigure postura corectă a copilului.

– Alegeţi un birou sau o măsuţă cu scaun cu un design modern, pentru ca cel mic să profite la maxim de orele petrecute în faţa mesei de scris.

La magazinele online din Bucureşti găsiţi o varietate de modele viu colorate din care aveţi posibilitatea să alegeţi şi să comparaţi preţurile.

Păstraţi biroul clasic, din lemn, pentru clipele de mai târzu, când copilul ajunge în clasele V-VIII sau la liceu şi are nevoie de un spaţiu de lucru elegant şi sobru.

Până atunci însă, orientaţi-vă spre un birou sau o masă de copii cu diverse utilităţi cum ar fi: ceas, numărătoare, alfabet şi suport pentru pahar pentru ca cel mic să înveţe cu plăcere primele litere şi cifre, dar şi alte activităţi, cum ar fi număratul sau citirea orei exacte.

Reclama

16 păreri la “Primul birou sau măsuţă de scris pentru copiii preşcolari

  1. Un magazin online in care gasesti o gama variata de produse de buna calitate la preturi accesibile oricarui buzunar

  2. Babyplus este site-ul pe care merita sa il vizitezi ! produsele pentru copii sunt foarte variate si placute – eu caut in mod special patut pentru bebelus de 6 luni , sunt sigura ca voi avea din ce alege ! succes la cumparaturi !

  3. Sacul de iarna 3 in 1 este intr-adevar un produs foarte util (vezi faptul ca poate fi folosit si ca geanta) si are un rapor calitate – pret optim.

  4. Produsele baby plus sunt absolut uluitoare, moderne, variate, cu forme si culori foarte frumoase. Caruciorul twins este deosebit, dar prefer single ! sigur voi apela la website-ul dvs. pentru urmatoarele comenzi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>